Sinterklaas

In Nederland vieren we een gezellig feest genaamd Sinterklaas. Sinterklaas is een vriendelijke man met een lange witte baard die uit Spanje komt op zijn stoomboot. Hij brengt cadeautjes voor de kinderen.

Een leuke traditie is het zetten van de schoen. Kinderen zetten hun schoen bij de verwarming of de voordeur en hopen op kleine cadeautjes zoals pepernoten, chocoladeletters of een klein speeltje. De volgende ochtend is het altijd een verrassing wat er in hun schoen zit. Op school trekken klasgenoten lootjes. Dat betekent dat je voor een vriend of vriendin een cadeautje en een surprise maakt. Een surprise is een cadeautje verstopt in iets zelfgemaakts. Het maken van surprises is gezellig.

Op 5 december komt Sinterklaas met zijn Pieten naar ons huis. We zingen vrolijke Sinterklaasliedjes en Sinterklaas leest voor uit zijn grote boek. In dat boek staan namen van stoute en lieve kinderen. Gelukkig zijn we allemaal lief geweest, dus mogen we allemaal een cadeautje uitpakken! Een ander leuk deel van het Sinterklaasfeest is het eten van lekkernijen. Chocoladeletters, kruidnoten, marsepein en speculaas zijn typische Sinterklaaslekkernijen die we graag delen met familie en vrienden. Ook het zetten van een bordje met wortels voor het paard van Sinterklaas, Amerigo, is een traditie.

Kortom, het Sinterklaasfeest in Nederland is een tijd van gezelligheid, cadeautjes, lekkernijen en samenzijn met dierbaren. Het verbindt generaties en creƫert mooie herinneringen die we koesteren. Zo beleven we elk jaar weer het leuke feest van Sinterklaas.

Sinterklaaswoordzoeker
Zoek de woorden, klik de eerste en de laatste letter aan. Als je het woord gevonden hebt, wordt het groen.

Nederlandse Sinterklaasliedjes
Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal (je kunt de ondertiteling aanzetten!)