Voor bedrijven

Wilt u dat uw personeel beter Nederlands leert?

Voor bedrijven

Wilt u dat uw personeel beter Nederlands leert?

Hebt u buitenlandse werknemers in dienst? Dan is het fijn als ze op een basisniveau Nederlands spreken en lezen, zodat ze zich in het dagelijks leven kunnen redden. Uw werknemers leren niet alleen iets nieuws, ze zullen zich ook meer thuis voelen in de Nederlandse maatschappij en binnen uw bedrijf. Ze voelen zich gewaardeerd als ze merken dat u in hen investeert. LeSNT2 is gespecialiseerd in lessen NT2 (Nederlands als tweede taal) voor bedrijven en instellingen.

Werkwijze

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen als u één of meerdere werknemers hebt die Nederlands zouden willen leren. We kunnen dan samen de mogelijkheden voor lessen Nederlands bespreken. Er zal een gratis intakegesprek plaatsvinden met de medewerker(s) om erachter te komen wat het huidige niveau is, wat ze graag zouden willen leren, welke mogelijkheden ze hebben om huiswerk te maken en op welke dagen en tijden ze het beste Nederlandse les kunnen hebben. Daarna krijgt u een beknopt advies over de duur en de inhoud van de cursus Nederlands. U krijgt ook een opdrachtbevestiging die u kunt ondertekenen als u het eens bent met alle afspraken.

De lessen Nederlands worden opgestart en de docent gaat samen met uw medewerker(s) aan de slag om zijn of haar Nederlands te verbeteren. U zal tussentijds op de hoogte gehouden worden van de vorderingen, als u dat wenst. In elk geval krijgt u aan het einde van de cursus Nederlands bericht van ons met een inschatting van het eindniveau van uw medewerker(s) en eventueel een advies voor een vervolgcursus. In sommige gevallen kan er subsidie aangevraagd worden voor Nederlandse taalcursussen. In dat geval helpen we graag mee met het invullen van presentielijsten of andere administratieve eisen.

De Nederlandse taal leren op je eigen snelheid en niveau en dat vanuit je vertrouwde omgeving met flexibele, efficiënte en op maat gemaakte lessen én een eigen docent? Ja… zo makkelijk kan een nieuwe taal leren zijn!

Nederlands spreken, schrijven, lezen of luisteren?

Taalbeheersing bestaat uit meerdere vaardigheden, soms heeft een medewerker ze niet allemaal nodig. Wel zo prettig als hij of zij dan de focus kan leggen op wat voor hem of haar belangrijk is. De cursus NT2 bij LeSNT2 bestaat uit de volgende vaardigheden die als geheel of los aan bod kunnen komen:
• Nederlandse taal spreken
• Nederlandse taal schrijven
• Nederlandse taal lezen
• Nederlandse taal luisteren
• Grammatica Nederlandse taal
• Nederlandse woordenschat
• Gesprekken voeren in het Nederlands (interactie)

Cursus Nederlands, welk niveau?

Bij LeSNT2 zijn de lessen Nederlands op maat gemaakt. Van niveau A0 tot en met C1, voor iedereen is er een mogelijkheid om succesvol lessen te volgen. Door middel van een kort intakegesprek weten we snel wat de cursist graag wil leren. Na het intakegesprek wordt er een helder advies gegeven. Tijdens de cursus Nederlands kunnen we de lessen altijd aanpassen als blijkt dat dat nodig is. Dat is de flexibiliteit van LeSNT2!

Waarom kiezen voor LeSNT2?

LeSNT2 is flexibel.

Dat betekent dat de lessen Nederlands snel aangepast kunnen worden als dat nodig blijkt te zijn. Maar we zijn ook flexibel in lestijden, de plaats van de lessen en de hoeveelheid huiswerk die een cursist krijgt. Zo geven we ook Nederlandse les in het weekend en de avonduren en worden lessen niet in rekening gebracht als ze 24 uur van tevoren worden afgezegd.

LeSNT2 is betaalbaar.

De lessen Nederlands zijn betaalbaarder dan bij veel andere taalscholen. Dat komt omdat we bijvoorbeeld geen administratieve medewerkers in dienst hebben. De extra kostenposten houden we laag. De kwaliteit van de lessen hoog. Een privéles kost €65,- per uur. De kosten voor groepslessen zijn tussen de €25,- en €30,- per persoon per uur.

LeSNT2 is ervaren.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een grote hoeveelheid zelfgemaakt lesmateriaal opgebouwd. Zo kunnen de cursisten extra oefenen met onderwerpen die ze moeilijk vinden binnen de Nederlandse taal. De oefeningen worden regelmatige geactualiseerd en gedigitaliseerd. We brengen ook veel variatie aan tussen de verschillende oefeningen.

LeSNT2 is creatief.

De lessen Nederlands zijn niet saai. We gaan niet alleen uit boeken werken, we maken ook gebruik van puzzels, spelletjes, tijdschriften en ander lesmateriaal dat is aangepast aan de interesses van de cursist. Als een cursist meer wil oefenen met een bepaald onderwerp, maken we altijd graag nieuwe oefeningen. In de lessen Nederlands wordt veel gelachen!

LeSNT2 is persoonlijk.

Niemand is hetzelfde en niemand leert op dezelfde manier. De lesmethode, de oefeningen en de manier van lesgeven worden altijd aangepast aan de cursisten en hun manier van leren. Of het nu gaat om praktisch/theoretisch, alleen/samen of auditief/visueel, bij LeSNT2 wordt er rekening met je gehouden.