Voor particulieren

Wil je Nederlands leren?

Voor particulieren

Wil je Nederlands leren?

Kennismakingsgesprek

Een cursus begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek (ongeveer 30 minuten). Tijdens dit gesprek maken we kennis en vragen we wat je wil leren. Het is niet erg als je dit niet meteen weet, we helpen je erbij. Wil je vooral Nederlands spreken of juist Nederlands schrijven? Wil je een grotere woordenschat of wil je alle vaardigheden verbeteren? Ga je examen doen of ga je je Nederlands verbeteren voor je werk of studie? Dit soort vragen zullen we stellen tijdens het kennismakingsgesprek. We overleggen meteen over de beste tijd om les te hebben en hoeveel tijd je hebt om huiswerk te maken.

Hoeveel lessen Nederlands heb je nodig?

Dat is niet voor iedereen hetzelfde. De ene cursist leert makkelijker dan de andere. Het hangt af van de tijd die je per week kunt besteden aan het maken van huiswerk en het leren van nieuwe onderwerpen, je leerdoel, je niveau en het tempo waarin je leert. Wil je toch een inschatting? De volgende regel geeft een indicatie: Wil je één niveau hoger, dan kost het je 2x zoveel tijd als het vorige niveau. Voorbeeld: Ben je van A1 naar A2 gegaan in 100 uur, dan zal het van A2 naar B1 ongeveer 200 uur duren en van B1 naar B2 ongeveer 400 uur. Dit zijn niet alleen lessen Nederlands met een docent, de uren die je aan je huiswerk besteedt, tellen ook mee.

Let op! Dit is een indicatie. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

De Nederlandse taal leren op je eigen snelheid en niveau en dat vanuit je vertrouwde omgeving met flexibele, efficiënte en op maat gemaakte lessen én een eigen docent? Ja… zo makkelijk kan een nieuwe taal leren zijn!

Nederlands spreken, schrijven, lezen of luisteren?

Taalbeheersing bestaat uit meerdere vaardigheden, soms heb je ze niet allemaal nodig. Wel zo prettig als je dan de focus kunt leggen op wat voor jou belangrijk is. De cursus NT2 bij LeSNT2 bestaat uit de volgende vaardigheden die als geheel of los aan bod kunnen komen:
• Nederlandse taal spreken
• Nederlandse taal schrijven
• Nederlandse taal lezen
• Nederlandse taal luisteren
• Grammatica Nederlandse taal
• Nederlandse woordenschat
• Gesprekken voeren in het Nederlands (interactie)

Cursus Nederlands, welk niveau?

Bij LeSNT2 zijn de lessen Nederlands op maat voor je samengesteld. Van niveau A0 tot en met C1, voor iedereen is er een mogelijkheid om succesvol lessen te volgen. Door middel van een kort intakegesprek weten we snel wat je graag wilt leren. Na het intakegesprek krijg je een helder advies. Tijdens de cursus Nederlands kunnen we de lessen altijd aanpassen als blijkt dat dat nodig is. Dat is de flexibiliteit van LeSNT2!

Waarom kiezen voor LeSNT2?

LeSNT2 is flexibel.

Dat betekent dat de lessen Nederlands snel aangepast kunnen worden als dat nodig blijkt te zijn. Maar we zijn ook flexibel in lestijden, de plaats van de lessen en de hoeveelheid huiswerk die een cursist krijgt. Zo geven we ook Nederlandse les in het weekend en de avonduren en worden lessen niet in rekening gebracht als ze 24 uur van tevoren worden afgezegd.

LeSNT2 is betaalbaar.

De lessen Nederlands zijn betaalbaarder dan bij veel andere taalscholen. Dat komt omdat we bijvoorbeeld geen administratieve medewerkers in dienst hebben. De extra kostenposten houden we laag. De kwaliteit van de lessen hoog. Een privéles kost €65,- per uur. De kosten voor groepslessen zijn tussen de €25,- en €30,- per persoon per uur.

LeSNT2 is ervaren.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een grote hoeveelheid zelfgemaakt lesmateriaal opgebouwd. Zo kunnen de cursisten extra oefenen met onderwerpen die ze moeilijk vinden binnen de Nederlandse taal. De oefeningen worden regelmatig geactualiseerd en gedigitaliseerd. We brengen ook veel variatie aan tussen de verschillende oefeningen.

LeSNT2 is creatief.

De lessen Nederlands zijn niet saai. We gaan niet alleen uit boeken werken, we maken ook gebruik van puzzels, spelletjes, tijdschriften en ander lesmateriaal dat is aangepast aan de interesses van de cursist. Als een cursist meer wil oefenen met een bepaald onderwerp, maken we altijd graag nieuwe oefeningen. In de lessen wordt veel gelachen!

LeSNT2 is persoonlijk.

Niemand is hetzelfde en niemand leert op dezelfde manier. De lesmethode, de oefeningen en de manier van lesgeven worden altijd aangepast aan de cursisten en hun manier van leren. Of het nu gaat om praktisch/theoretisch, alleen/samen of auditief/visueel, bij LeSNT2 wordt er rekening met je gehouden.