4 tips om snel een taal te leren

Je wil Nederlands leren maar hoe doe je dat het snelst?
De beste tip: oefenen, oefenen, oefenen!

1. Gebruik de taal zoveel mogelijk. Spreek met iedereen Nederlands, vraag iedereen Nederlands met jou te spreken, lees in het Nederlands, kijk Nederlandse televisie en luister naar Nederlandse radiozenders.

2. Studeer niet uren op één dag op hetzelfde grammaticale onderwerp. Ben je een grammaticaal onderwerp aan het leren? Spreid de oefeningen dan over de weken. Als je alle oefeningen op één dag doet, ben je het de volgende dag weer vergeten. Maak de ene dag een paar oefeningen, laat het dan even liggen en studeer de week erna weer verder op hetzelfde onderwerp.

3. Herhalen! Alleen door te herhalen onthoud je dingen goed. Hang briefjes op in je huis met moeilijke Nederlandse woorden of schrijf ze op kaartjes met de vertaling op de achterkant. Herhaal ze iedere dag 5 of 10 minuten.

4. Fouten maken hoort erbij. Een kind leert heel snel een nieuwe taal maar maakt ook veel fouten. Kinderen vinden het meestal niet erg om fouten te maken. Volwassenen wel. Fouten maken is niet erg, zonder fouten te maken leer je niets!